Η Ιστορία μας

      Το Μάιο του 1979, η Ελένη Γαλουζίδου ιδρύει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ επί της Ελ. Βενιζέλου 12 στη Νέα Σμύρνη. Με την αγάπη της για τα παιδιά, τις γνώσεις της και την κατάλληλη κατάρτιση της γύρω από το αντικείμενο της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών γρήγορα γίνεται γνωστή και χαίρει της εκτιμήσεως του κόσμου τόσο εντός της Ν. Σμύρνης όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

        Με την εργατικότητα , την πείρα, τη μεθοδικότητα και την αγάπη των ανθρώπων του για τους μαθητές, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ αποτελεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του τη νέα τομή στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη Νέα Σμύρνη. Η μεγάλη απήχηση στους σπουδαστές έχει ως αποτέλεσμα και την επέκτασή του. Στις 23 Μαϊου του 1988 γίνονται τα εγκαίνια του δεύτερου Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ επί της Αρτάκης 87 στην Άνω Ν. Σμύρνη: ένα νέο, σύγχρονο και άνετο σχολείο στην υπηρεσία της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη Νέα Σμύρνη.

          Η σχολική χρονιά 1994 σημαδεύεται από τη μεταφορά του σχολείου της οδού Ελ. Βενιζέλου 12 στα νέα ιδιόκτητα εκπαιδευτήρια επί της Ελ. Βενιζέλου 18 στη Νέα Σμύρνη. Το  νέο εκπαιδευτήριο επί της Ελ. Βενιζέλου 18 μαζί με το παράρτημα επί της Αρτάκης 87 αποτελούν πραγματικό απόκτημα για την εκπαίδευση των ξένων γλωσσών στη Νέα Σμύρνη, εγγύηση επιτυχίας σε όλες τις προκλήσεις των καιρών.

      Επιδεικνύοντας μια εντυπωσιακή άνοδο, όσο και μια δυναμική και δημιουργική πορεία, το 2000 εγκαινιάζεται και το τρίτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ που πλέον στεγάζεται στο νέο  σύγχρονο και άνετο ιδιόκτητο εκπαιδευτήριο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 124 στη Νέα Σμύρνη.

        Η τελευταία δεκαετία εμπλουτίζεται και  με την είσοδο της νεότερης γενιάς καθώς στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ αναλαμβάνουν σημαντικούς τομείς ευθύνης οι κόρες της Ελένης Γαλουζίδου, αριστούχοι πτυχιούχοι της Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνώνž:

  • Παυλίνα Φουρλεμάδη  με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών),

  • Γεωργία Φουρλεμάδη με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (London University) και

  • Δήμητρα Φουρλεμάδη με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (Oxford University).

   Έτσι, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΓΑΛΟΥΖΙΔΟΥ στηριζόμενα σε γερά θεμέλια, αλλά και στον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητα της νέας γενιάς αποτελούν τη σίγουρη, αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση για την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας με εξασφαλισμένα αποτελέσματα.

 

Η Ιστορία μας |  Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. Γαλουζίδου | Νέα Σμύρνη | Αθήνα